понеділок, 24 листопада 2008 11:19

Україна не одержувала від Газпрому повідомлення про суд

Україна не одержувала офіційного повідомлення від російського ВАТ "Газпром" про стягнення боргу за природний газ у судовому порядку.

Про це заявив міністр палива та енергетики України Юрій Продан у понеділок журналістам у Кабінеті міністрів.

"Сьогодні прийшла інформація про те, що там буде судовий позов, але, проте, офіційних матеріалів не направлено", - сказав Продан.

Відповідаючи на запитання журналістів про існування боргу України перед "Газпромом" за поставки природного газу, міністр сказав:

"Є питання, але це поточні розрахунки, які у нас завжди були".

Як відомо, раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що "Газпром" підготував механізм судового впливу на Україну за несплату боргів за газ.

"У нас все підготовлено", - сказав він, додавши, що у разі потреби "механізм примусового повернення боргу буде запущений".

Крім того, президент РФ Дмитро Медведєв 23 листопада заявляв, що Росія готова у разі потреби примусити Україну повернути борг за газ через суд.

"Це будуть заходи в рамках адміністративного права, адміністративних повноважень [...] Це заходи, які визначив "Газпром" як постачальник і уряд РФ", - пояснив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна не одержувала від Газпрому повідомлення про суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути