середа, 29 травня 2013 21:45

Україна націлена на співпрацю з МС у форматі "3 +1" - радник президента

Україна націлена на співпрацю з МС у форматі "3 +1" - радник президента
Володимир Зубанов Фото: glavcom.ua

Формула співпраці України з Митним Союзом у форматі "3 +1" все ще актуальна, вважає радник президента України Володимир Зубанов.

"Віктор Янукович сказав, що відносини з Митним союзом на тих умовах, які там існують - статут, Євразійська комісія, як виконавчий орган - вони не влаштовують нашу державу, і наше бачення розвитку України. І ми можемо розглядати питання тільки як "3 +1", і ми крок за кроком йдемо по цій дорозі", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

Зубанов додав, що підписання Україною Меморандуму, що передбачає її участь у роботі МС, не означатиме її подальшого вступу в Євразійський Союз.

У свою чергу, в ході виступу в ефірі "5 каналу" народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко заявив, що бажання влади зблизитися з МС пов'язане з важкою економічною ситуацією і що влада намагається "конвертувати національну незалежність України у грошову вигоду".

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД. За словами першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова, меморандум дозволить Україні брати участь у всіх форматах ЄЕК і Вищої економічної ради. Оскільки в МС не передбачений статус спостерігача, такий статус може з'явитися у України тільки після підписання договору про створення Євразійського економічного союзу, яке заплановане 1 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна націлена на співпрацю з МС у форматі "3 +1" - радник президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути