середа, 25 липня 2012 19:04

"Україна на межі другої хвилі економічної кризи" — Пишний

"Україна на межі другої хвилі економічної кризи" — Пишний
Фото: gazeta.ua

Заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний пояснив, як впливає на економіку України політична ізоляція.

"Ще один фактор, який треба враховувати при оцінці політичної ситуації — це стан економіки. В Україні другий місяць поспіль йде спад промислового виробництва. В Україні є пряма загроза стабільності національної валюти. Золотовалютні резерви України зменшилися до 20 мільярдів. Улітку минулого року цей показник був 38, - заявив політик під час прес-конференції у Черкасах. - Україна сьогодні через політичну ізоляцію фактично позбавлена можливості позичати на відкритих ринках міжнародного капіталу. А відтак Україна змушена позичати кошти дорожче в два рази, аніж це було передбачено договорами співпраці з МВФ".

Політик наголосив, що це питання стосується усіх громадян без виключення.

"Якщо українці думають, що питання політичної ізоляції їх не стосуються — це не так. За міжнародну ізоляцію сплачує кожен українець. Вартість обслуговування зовнішніх боргів зросла за 2012 рік щонайменше на чверть. З точки зору прямих іноземних інвестицій: іноземний інвестор відмовився від України. Сьогодні Україна стоїть на межі другої хвилі економічної кризи. Соціальні ініціативи президента — це підкуп краденим. Подачки ляжуть на плечі українців у вигляді інфляційного податку. Українці повинні розуміти, що ця щедрість відбувається за їхній рахунок. 2,5 роки Янукович не згадував ні про пенсіонерів, ні про дітей війни", - нагадав політик.

Зараз ви читаєте новину «"Україна на межі другої хвилі економічної кризи" — Пишний ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути