Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2010 13:32

Україна може втратити атомну, авіаційну та космічну галузі - Гриценко

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко заявив, що перші рішення Януковича показали його слабкість в якості президента України.


Гриценко вважає, що Янукович слабкий психологічно, тому що звик працювати в режимі "начальник-підлеглий", і навіть на посту Президента шукає когось, хто може його спрямовувати.

"Якщо Янукович і далі буде транслювати команди з іншої держави - це сумно для нашої країни", - заявив Гриценко.

Він зазначив, що ратифіковані сьогодні харківські угоди не відповідають передвиборчій програмі нового Президента. І, якби Янукович публічно обіцяв продовжити базування російського флоту на території України, то Захід і Центр країни за нього б не проголосували.

Голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони не сумнівається, що "флот - лише початок", оскільки Кремль захищає інтереси російського капіталу і домагається переваг.

Гриценко вважає, що є "всі підстави говорити про загрозу втрати Україною контролю над атомною енергетикою, авіаційною та космічною галуззю". Як доказ він навів дозвіл на купівлю половини Української фондової біржі росіянам, відразу після зміни голови Антимонопольного Комітету.

Крім того, за словами Гриценка, є інформація про те, що українські авіаційні підприємства увійдуть до складу Об'єднаної авіаційної корпорації Росії.

"Отримають вони там 5-7% акцій, але ні на що не впливатимуть. Москва наполягає, щоб наглядову раду цього об'єднання в Україні очолив громадянин Росії", - повідомив Гриценко.

Він вважає, що та ж схема може бути застосована і в космічній галузі.

"Зрозуміло, що і АНТК ім.Антонова, і "Південмаш" не можуть працювати без російських партнерів, так само як і росіяни не можуть обійтися без нас. Кооперація потрібна, але взаємовигідна, а не фактично прихована приватизація наших стратегічних галузей", - вважає Гриценко

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна може втратити атомну, авіаційну та космічну галузі - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути