середа, 28 квітня 2010 10:58

Рада Федерації Росії ратифікувала угоду щодо ЧФ

Рада Федерації Росії ратифікувала угоду щодо ЧФ

Рада Федерації Росії в середу на засіданні ратифікувала угоду між Росією і Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Нинішня угода продовжує на 25 років, починаючи з 28 травня 2017 р., дію Угоди між РФ і Україною про статус і умови перебування ЧФ на території України. Документом передбачається можливість автоматичного продовження дії угоди на наступні п'ятирічні періоди.

Як зазначив голова комітету з оборони і безпеки сенатор Віктор Озеров, "продовження дії угоди створює основу для розвитку стратегічних добросусідських відносин РФ і України, і повною мірою відповідає інтересам Росії, сприятиме зміцненню довіри і взаєморозуміння, а також розвитку і зміцненню партнерських відносин між двома державами. Також документ спрямований на зміцнення позицій Росії і в цілому європейської безпеки у Причорноморському регіоні ".

За словами Озерова, реалізація угоди не зумовить додаткових витрат з федерального бюджету, тому що фінансування витрат проводитиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених у федеральному бюджеті на відповідний рік.

Угода не суперечить російському законодавству, і укладена з урахуванням міжнародно-правових стандартів.

За даними МЗС РФ, знижка на газ для України визначена в розмірі 100 доларів від встановленої чинним контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом України" ціни за кожну тисячу кубометрів природного газу, що постачається на Україну, виходячи з пільгових погоджень обсягів цього постачання. Ці додаткові кошти підлягають щорічному обліку та визнаються як зобов'язання України, які погашаються шляхом списання за виконання положень угоди про продовження термінів перебування флоту.

Після схвалення Радою Федерації документ має підписати президент РФ.

Напередодні цей документ прийняли Держдума і українська Верховна Рада.У день голосування українська опозиція спробувала перешкодити ратифікувати цю угоду. У залі засідань депутати запалили кілька димових шашок, а також вставили картки для голосування, обмазані суперклеєм.

Документ був підписаний 21 квітня 2010 в Харкові президентами Росії і України Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Рада Федерації Росії ратифікувала угоду щодо ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути