вівторок, 27 квітня 2010 17:05

Нарешті бачимо чим Ющенко і Тимошенко відрізняються від Януковича - експерт

Нарешті бачимо чим Ющенко і Тимошенко відрізняються від Януковича - експерт

Народ тепер сприймає владу як чужу і тимчасову, котру хочеться негайно змінити. Щоб запобігти цьому, центральна влада заблокувала місцеві вибори.

Так прокоментував Gazeta.ua ситуацію після ратифікації угоди щодо Чорноморського флоту політолог Олександр Палій, 35 років

"Боротися з такою узурпацією доведеться акціями громадянської непокори - такий метод схвалюють у цивілізованих країнах. Невдоволення і протести наростатимуть, люди тиснутимуть на владу. До них поступово повертається та духовна сила, яка рухала Майдан", - зазначив він.

Віктор Янукович мимоволі змобілізував опозицію, дав їй моральний ґрунт по-новому глянути на те, що відбувається у державі.

"Своєю енергійною готовністю здавати національні інтереси він різко протиставив себе решті політиків. Зараз уже не актуальні питання, чи об"єднаються при владі Тимошенко і Янукович, Ющенко і Янукович чи Яценюк і Янукович. Нарешті бачимо, чим перші відрізняються від останнього. І це - найглибший стратегічний прорахунок президента".

Українська територія під оренду ЧФ РФ була віддана легко. Як Кемпська волость з відомого фільму.

"Янукович повівся, як псевдоцар із комедії "Іван Васильович змінює професію": заходить шведський посол і за хвилину отримує Кемпську волость. Така торгівля кемпськими волостями завжди викликає обурення людей. Територію, кордони жителі і східних, і західних областей сприймають як свою власність. А опозиція тепер зможе виходити до них і здобувати підтримку", - засудив дії президента експерт.

Угода щодо Чорноморського флоту створила конкурентне середовище в опозиції.

"Ми стаємо свідками своєрідного кастингу: хто з політиків краще скоординує свої зусилля, висловлюючи протест проти влади. Населення також чекає на нових лідерів без негативного багажу перебування при владі. При цьому їм не потрібно записуватися в опозицію".

"З іншого боку, Конституція чітко визначає, що народний депутат має особисто голосувати за такий важливий документ, як ратифікація, а в залі голосування у вівторок не було 236 парламентаріїв. Депутатів від коаліції прийшло менше 200. Тому це рішення можна оскаржити та скасувати. Але не в суді, а в наступному парламенті", - підсумував він.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Верховна Рада України ратифікувала харківські угоди Януковича – Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «Нарешті бачимо чим Ющенко і Тимошенко відрізняються від Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути