Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 19:09

Україна може відмовитися від "дружби" з СНД

Україна має намір проаналізувати доцільність участі в проектах Співдружності Незалежних Держав, заявив під час інтернет-чату у вівторок, 19 серпня, міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Ми, безумовно, ще раз проаналізуємо доцільність участі в тих або інших проектах СНД, оскільки власне в самій назві сказано - Співдружність Незалежних Держав. Якщо це така дружба, то виникає питання: або це справжня дружба, або це така ширма", - підкреслив міністр.

Він також нагадав, що Україна не може вийти з СНД, оскільки не є членом цієї організації.

"Україна не визнає правосуб"єктність цієї організації, ми не є членами Економічного суду СНД, ми не ратифікували Статут СНД, отже, ми не можемо з міжнародно-правової точки зору вважатися членом цієї організації. Україна - країна, а не країна-член", - відзначив Огризко.

Крім того Огризко заявив, що якби Грузія була членом НАТО, то військових дій на її території не було б.

"Ризикну припустити, що у випадку, якщо б Грузія була членом НАТО, то військових дій не було б", - сказав міністр.

Нагадаємо, що 14 серпня у Верховній раді України був зареєстрований законопроект про денонсацію угоди про створення СНД.

Раніше, рішення про вихід країни з СНД одноголосно прийняв парламент Грузії. Про те, що країна виходить із Співдружності незалежних держав, заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи 12 серпня на мітингу в Тбілісі.

Тоді ж він закликав і інші країни, зокрема Україну, покинути СНД.

Після цього в Секретаріаті президента заявили, що країна не є членом СНД, хоч і була її засновником в 1991 році, оскільки не підписувала статут організації і не визнала її міжнародно-правовий суб"ектності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна може відмовитися від "дружби" з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути