субота, 03 липня 2010 15:11

Україна може отримати від МВФ $15 млрд

Україна може отримати від МВФ $15 млрд

Завершилися переговори між Кабінетом Міністрів України і місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) за участю Національного банку України (НБУ).

Як повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ, сторони погодили програму співпраці між Україною і МВФ на подальших 2,5 роки, яка підлягає затвердженню менеджментом і Радою директорів МВФ.

Виконання угоди stand-by з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні забезпечити соціально-економічну стабільність і розвиток в умовах виходу з кризи, а також проведення масштабних структурних перетворень в економіці і суспільних відносинах.

Місія МВФ буде пропонувати Раді директорів виділити Україні позику в 14,9 мільярдів доларів.

Про це йдеться в оприлюдненому в суботу прес-релізі МВФ.

"Місія та органи влади України досягли домовленості щодо економічної програми, підтримку якої можливо було б надати в рамках "Угоди stand-by", на загальну суму, еквівалентну 10 мільярдів SDR (14,9 мільярдів доларів), розрахованої на два з половиною роки", - повідомив фонд.

"Очікується, що Рада директорів МВФ розгляне це питання в кінці липня, після того, як будуть прийняті законодавчі зміни, які стосуються бюджету і фінансового сектора", - наголошується в прес-релізі.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що рішення МВФ про надання Україні чергового траншу кредиту буде ухвалено до кінця червня. Уряд веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до $19 млрд. на 2,5 роки.

Місія Міжнародного валютного фонду прибула до України 21 червня. За словами віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігипко, головною проблемою в співпраці з МВФ залишається дефіцит державного бюджету.

Інтерфакс-Україна, Лига

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати від МВФ $15 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути