субота, 05 червня 2010 17:36

ЄС планує надати Україні півмільярда євро

Європейський Союз роках планує виділити Україні не менше півмільярда євро як фінансову допомогу у 2010-2013 роках. Про це заявив директор відділу міжнародної технічної допомоги ЄС Маркус Корнаро.

\"Загальний індикативний бюджет для України на 2007-2010 роки складає 494 млн євро. На 2010-13 роки передбачено не менш значні суми\", - зазначив він.

Ці гроші, як уточнив Корнаро, виділено на підтримку адміністративної і економічної реформи, розвиток вільної торгівлі з ЄС, а також на соціальну сферу.

Він додав, що Євросоюз звертає особливу увагу на регіональну політику, а також на посилення адміністративних можливостей регіонів і муніципалітетів.

\"Владні і фінансові ресурси не повинні зосереджуватися виключно в Києві. Україна ще в 1996 році ратифікувала Європейську хартію регіонального розвитку. Тобто мова йде про ще одну трудомістку горизонтальну реформу - реформу місцевого самоврядування\", - зазначив представник Єврокомісії.

За його словами, така реформа може стати індикатором здатності влади до реформування взагалі, \"і могутнім сигналом для Європи, яка давно децентралізована\".

Як відомо, Євросоюз раніше пообіцяв Україні виняткову макрофінансову допомогу у формі кредитної схеми на загальну суму 500 мільйонів євро з максимальним терміном погашення протягом 15 років з метою підтримки процесу економічної стабілізації в країні, поліпшення її платіжного балансу і виконання вимог по дефіциту бюджету, визначених у рамках нинішньої програми МВФ. Позику планується надати двома траншами.

Зараз ви читаєте новину «ЄС планує надати Україні півмільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути