Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2010 19:14

Тігіпко випросив у МВФ $19 мільярдів

Тігіпко випросив у МВФ $19 мільярдів

Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили основну текстову частину угоди про співпрацю, згідно з якою нова програма передбачає виділення кредиту обсягом 19 млрд. дол. на 2,5 роки.

Як повідомили у прес-службі віце-прем`єр-міністра України Сергія Тігіпка, про це повідомив віце-прем`єр за підсумками переговорів української делегації з керівництвом МВФ у Вашингтоні.

Він відзначив, що переговори пройшли конструктивно.

"Попередню програму співпраці з Фондом сьогодні недоцільно продовжувати, оскільки вона була спрямована на подолання кризи, а нам потрібно обговорювати середньострокову перспективу. Йдеться про програму економічного зростання. І на це потрібно спрямувати всі свої зусилля", - відзначив віце-прем`єр.

Для успішної співпраці з МВФ, сказав Тігіпко, надзвичайно важливими є реальні кроки з реформування економіки. "Потрібно говорити про новий податковий кодекс, який спростить оподаткування для бізнесу, потрібно говорити про зниження податків, дерегулювання, приватизацію об'єктів, якими держава керує неефективно. Серйозний блок реформ ми зараз намагаємося закласти. Якщо це вдасться, то це справді додасть оптимізму при розгляді питання щодо України Радою директорів МВФ", - заявив Тігіпко.

Він повідомив, що наступний раунд переговорів щодо продовження співпраці України і МВФ відбудеться в Києві у першій половині травня. "Вже 11 травня до України приїдуть експерти Фонду з юридичних питань, а 17 травня - Місія Європейського департаменту МВФ", - сказав Тігіпко.

За його словами, основними питаннями порядку денного травневих зустрічей української делегації з представниками МВФ буде обговорення реалістичності прибуткової частини Державного бюджету, збалансування фінансів НАК "Нафтогаз України" і проведення структурних реформ у країні.

Якщо нову програму співпраці з МВФ буде підписано, то Україна може очікувати на перший транш вже у червні, відзначив Тігіпко.

Українська делегація на чолі з Тігіпком проводила переговори щодо підготовки нової програми співпраці в США 24-27 квітня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко випросив у МВФ $19 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути