вівторок, 15 листопада 2011 08:58

Україна може одночасно рухатися і до ЄС, і до Росії - Грищенко

Україна може одночасно рухатися і до ЄС, і до Росії - Грищенко

На сьогоднішній день вже проведена та робота, яка дозволяє вийти на парафування Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу ICTV.

Міністр зазначив, що керівництво України за останні роки робило все можливе в напрямку підтримки євроінтеграції країни: "Адже без цього ми за півтора року не пройшли б той шлях, який зараз нам дозволяє вийти на парафування цієї Угоди. По суті все визначено".

У той же час, Грищенко переконаний, що у Києва є всі можливості розвивати відносини одночасно і з Європейським Союзом, і з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук: в Європі розуміють - якщо Україна буде в ЄС, то Російська імперія не відбудеться

"Є, я переконаний, можливість для України вибудовувати свою стратегічну лінію на просування до інтеграції в ЄС і одночасно вибудовувати найширші, тісні економічні, політичні, культурологічні взаємини як з Росією, так і з іншими країнами пострадянського простору", - сказав голова МЗС.

Він зазначив, що протиріч у цьому напрямку немає жодних, оскільки економіки України, Росії та ЄС повністю прив'язані до глобальних процесів і Київ не може будувати економіку у відриві від цих процесів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не може бути одночасно в зоні вільної торгівлі і з СНД, і з ЄС - Ющенко

Також міністр оптимістично оцінив шанси на євроінтеграцію України. "Я не бачу причин, чому нам не вдасться (просування в ЄС)", - зазначив він, відповідаючи на запитання з приводу того, що буде робити Україна в разі, якщо її спіткає невдача на шляху євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович принизив Україну перед ЄС - Небоженко

"Всі, зокрема і представники опозиційних сил, виступають за якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію", - підкреслив Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «Україна може одночасно рухатися і до ЄС, і до Росії - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути