Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2021 13:04

"Україна має визволяти Саакашвілі" – ексрадниця голови Одеської ОДА

"Україна має визволяти Саакашвілі" – ексрадниця голови Одеської ОДА
"Саакашвілі багато зробив, щоб Україна була такою, якою є зараз", говорить Зоя Казанжи. Фото: Facebook Міхеіла Саакашвілі

Україна має докласти зусиль, аби звільнити Міхеіла Саакашвілі від політичного переслідування у Грузії. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловила письменниця та ­журналістка Зоя Казанжи. Працювала радницею голови Одеської обласної державної адміністрації у 2014 – 2015 роках.

"Усе, що відбувається з ним у Грузії зараз, розцінюю як політичну помсту. Хочу, щоб Україна його визволила. Бо Саакашвілі багато зробив, щоб вона була такою, якою є зараз", – каже Казанжи.

Розповіла про методи роботи експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі як голови Одеської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі: "Мене катували, били, принижували"

"У кожної людини є ролі, які вдаються їй найкраще. Саакашвілі добре може руйнувати. Знищувати старе й віджиле. Це йому вдавалося непогано, й у нас теж. В Одесі він мав свою горизонталь влади – начальник поліції, прокурор, керівник митниці. На жаль, серйозних перетворень у нього не вийшло. Але він прагнув задати стандарти відкритості й прозорості. Не врахував реалій. Для Одеси він виявився надто наївний. І багато людей, перебуваючи під дахом Саакашвілі, вирішували свої персональні питання", – говорить Казанжи.

"Історія Міхеіла – трагедія колись успішної людини. В нього вдалися у Грузії реформи, але не вийшло з демократією. І це його основна проблема", - додає Казанжи.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ в журналі "Країна": "Після Майдану з'явилася впевненість, що разом ми здатні перевернути світ"

30 травня 2015 року Міхеіл Саакашвілі очолив Одеську ОДА. 7 листопада 2016-го повідомив про відставку з посади.

У Грузії 1 жовтня цього року Саакашвілі затримали. Колишній президент Грузії не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. Саакашвілі оголошував голодування. Політика етапували з тюремної лікарні у Ґлдані в госпіталь міста Ґорі. 20 листопада Саакашвілі припинив голодування.

Зараз ви читаєте новину «"Україна має визволяти Саакашвілі" – ексрадниця голови Одеської ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути