Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 08:05

Україна має бути готова до жорстких санкцій з боку Росії

Україна має бути готова до жорстких санкцій з боку Росії
На думку директора Центру прикладних політичних досліджень Володимира Фесенка, аби не нагнітати зайвої геополітичної напруги та для того, щоб Україна не зупиняла процес реформ, Північноатлантичний альянс знайде гнучке формулювання для тимчасового статусу країни в процесі наближення до Плану дій НАТО. Однак дата надання українській стороні мандату на ПДЧ буде відстрочена.

За словами політолога, віце-прем"єр-міністр України в справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря не хоче забігати вперед у прогнозах, але каже, що уряд готовий продовжувати інтеграцію України у євроатлантичні структури.

"Цей План, який є зараз, багато в чому де-факто є ПДЧ. Єдина відмінність, що зворотній моніторинг, залучення до цього іншої сторони, зокрема - НАТО, щодо ефективності використання виділених коштів і проведення заходів буде на порядок вище", - вважає Немиря.

У разі успішного приєднання до Плану дій НАТО Україну чекає охолодження відносин з Росією, переконаний експерт Фесенко.

Він не виключає, що російська сторона введе жорсткі торговельно-економічні санкції проти України. Тому експерт радить українським урядовцям нині більше уваги звернути на ці проблеми, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути готова до жорстких санкцій з боку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути