Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 09:11

Україна й Росія за продовження дії "Великого договору"

Україна має намір погасити одним платежем існуючий перед Російською Федерацією борг. Про це заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко під час переговорів з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим у Нью-Йорку.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, у ході переговорів сторони підтвердили необхідність продовження дії "Великого договору". Міністр Огризко поінформував свого російського колегу про наміри України погасити одним платежем існуючий перед Російською Федерацією борг.

Також Огризко закликав Лаврова активізувати двосторонні контакти з питання підписання Угоди про демаркацію державного кордону. Міністр зазначив, що у разі зволікання Росією з питанням демаркації державного кордону, Україна буде змушена вжити адекватних заходів з метою його облаштування. Керівник зовнішньополітичного відомства України акцентував на необхідності дотримання російською стороною законодавства України щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави.

Огризко висловився за активізацію двостороннього діалогу з розмежування морського простору в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна й Росія за продовження дії "Великого договору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути