неділя, 17 лютого 2013 20:45

Українці виграють від блокування Ради - соціолог

Українці виграють від блокування Ради - соціолог
Фото: dt.ua

Блокування Верховної Ради вигідне для населення України, адже не дає змогу ухвалити скандальні закони.

Таку думку висловив соціолог, керівник проекту моніторингу Центру дослідження суспільства Володимир Іщено у ефірі "Ера-FM".

"Блокування Верховної Ради насправді вигідне для народу України. Тому що в порядок денний роботи другої сесії включені кілька не дуже хороших законопроектів, які можуть бути прийняті у другому читанні. Наприклад, законопроект про мирні зібрання, який може серйозно ускладнити проведення протестних акцій і обмежити право на мирні збори громадян України. Або інший скандальний законопроект про заборону (пропаганди) гомосексуалізму, який може використовуватися в першу чергу не проти сексуальних меншин, а з метою політичного тиску і репресій, бо визначення суті заборони дуже нечітке", - розповів Іщенко.

У свою чергу, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень Сергій Таран зазначив, що якщо парламент довго не працюватиме, то це закладе небезпечні тенденції в український парламентаризм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сім'я" та "група Фірташа" виторговують вигідні для себе умови консорціуму з росіянами - Ларцев

"Для нинішньої влади, якщо подивитись стратегічно, то не можна сказати, що дуже потрібен парламент. Для неї парламент - це зайва можливість для опозиції висловити свою думку, депутати, які мають певний авторитет і можуть відстоювати альтернативну точку зору. Для влади "правильно", щоб парламент зовсім не працював", - пояснив Таран.

За його словами, через непрацюючий парламент влада спробує втілити "небезпечний закон про референдум".

"Це дозволяє втілювати законопроекти поза парламентом. Так вони зможуть зберегти владу після 2015 року: через референдум, оминаючи непрацюючий парламент", - зауважив Таран.

Зараз ви читаєте новину «Українці виграють від блокування Ради - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути