Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 09:18

Україні пророкують неконтрольований вибух невдоволення

Україні пророкують неконтрольований вибух невдоволення

Акція "День гніву", що відбулася минулими вихідними, та решта менш помітних локальних протестів свідчать про зростаюче невдоволення українців діями влади.

За словами політолога Олексія Гараня, слабкість протестів обумовлена відсутністю політичної сили, здатної організувати й очолити протестні настрої.

Намагання ж влади придушити протести на думку експерта лише посилюють загрозу неконтрольованого вибуху: "Бульдозерна політика, яку Партія регіонів проводила останнім часом, лише підштовхує до протестів. Але я побоююсь неконтрольованих протестів, бо вони часто стають деструктивними і не мають чіткої позиції".

Водночас Гарань не виключає, що український державний лідер Віктор Янукович не хоче опинитися в ролі білоруського президента.

Це на його думку, утримує владу від спокуси придушити вуличні протести в зародку. Влада вимушена зважати на думку Заходу і прораховувати подальшу долю схованих там капіталів і своїх економічних інтересів, вважає політолог.

Політолог Віктор Небоженко, у свою чергу, теж вважає, що владі не вдасться придушити протести. Експерт назвав неможливим запровадження в Україні уніфікованого авторитарного правління через значні регіональні відмінності: "Коли Кремль розгойдує Україну, поділяючи її на три сорти, це стає нашим порятунком. Бо те, що може ефективно спрацювати в Луганську, матиме зворотній ефект у Львові, а те, що вийде в Одесі, неможливо в Сумах чи в Києві", - впевнений експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україні пророкують неконтрольований вибух невдоволення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути