Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 19:48

Україні потрібні негайні вибори - Безсмертний

Україні потрібні негайні вибори - Безсмертний
Порошенко не піде на дострокові вибори. Фото: volyn.com.ua

В Україні необхідно негайно провести вибори президента і парламенту.

Таке переконання висловив дипломат і політик Роман Безсмертний в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо думати про Україну і стратегічно, і тактично, то президент і парламент зобов'язані піти на вибори негайно. І президентські, і парламентські. Бо довіри немає. А це означає, що навіть правильні кроки не знайдуть підтримки, їм не повірять. Сьогодні будь-яке дрібне питання може перерости у проблему. На шальках терезів оце "не вірю" вже давно переважило. І людина, яка думає про націю, про державу, повинна поставити собі запитання - чи не будуть на цьому "не вірю" паразитувати вороги...

У 2019 році важливі для Росії події залишаться у минулому. Путіна перевиберуть, пройде Чемпіонат світу з футболу, ситуація стабілізується. Натомість в Україні - двоє виборів (спочатку президентські, потім парламентські), виплати за зовнішнім боргом (мова йде в першу чергу про виплати по кредиту МВФ, - ред.). Тут буде такий гармидер, що тільки дрова вкидай. Тому навіть з цих тактичних міркувань владі треба думати", - вважає Безсмертний.

При цьому він не вірить, що нинішня влада піде на дочасні вибори.

"Ймовірність нульова. Тому що нинішня ситуація не просто вигідна, а надвигідна президенту. Це - болото. У цій трясовині така ініціативна людина як нинішній президент може творити все, що завгодно", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розкрив президентські наміри

Наступні вибори президента в Україні мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - в жовтні того ж року. Чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що ухвалить рішення про балотування на другий термін через півроку, коли стартує виборчий цикл, і це рішення залежатиме від успішності подальших шести місяців.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібні негайні вибори - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути