Ексклюзиви
субота, 20 липня 2019 13:41

Українці розказали, чого чекають від нової Ради

Українці розказали, чого чекають від нової Ради
Українці зізнались про свої очікування від нової Ради. Фото:images.unian.net

21 липня в Україні відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради. Напередодні журналісти порозпитували виборців про сподівання, які вони покладають на новий парламент.

Ольга Лисиця, 34 роки, підприємець, село Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області:

- Найбільше хочеться, щоб війна нарешті закінчилась, щоб наші не гинули. Щоб угоду з НАТО ратифікували. Бо країн-членів ніхто не чіпає. Мріяти про то, що хтось знизить ціни на газ і електрику - себе дурити. Треба, аби про нашу безпеку дбали і давали можливість на ті послуги заробити.
Депутати мали би бути молоді, із доброю освітою, з досвідом у сфері в якій працювали, виховані. То ж лице народу. Не хочу бачити проросійських людей у Раді. В першу чергу мали би прийняти те, що обіцяв президент. Робити усе, щоб ми в Європейський Союз вступили.

Андріана Леле, Рахів, 25 років, журналіст:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсіч реваншистам, вступ до ЄС і НАТО - Порошенко пояснив, за чим йде в Раду

- Не очікую від "нових" жодних змін. Хотілось, щоб у Верховну Раду пройшли професіонали і патріоти. Мають зняти недоторканність, відновити відповідальність за незаконне збагачення. Найбільше дратує, що кількість депутатів не відповідає якості їх роботи.

Наталя Лудіна,22 роки, дизайнер з Харкова:

- Не хочу йти на вибори. Але піду, щоб висловити протест тим силам, які Харків вважають "русскім городом". Не знаю чого очікувати від парламенту. Але впевнена, що так добре, як було останні 5 років - уже не буде. Найбільше дістала війна. Точніше, життя на "кордоні". Якщо парламент буде проросійським, то війна прийде і сюди.

Ольга Шлиян, 29 років, продавець у магазині спорттоварів, Запоріжжя:

- Хотілося б, щоб нові депутати почали виконувати те, що обіцяють.
Після виборів, змін не буде. Принаймні, в Запоріжжі точно. Всі обіцяють перед виборами, а потім зникають. У нас дуже депресивне місто, радянське.
Старий парламент прийняв багато потрібних законів, тому добре було б, якби новий їх не рухав. Наприклад, закон, за яким би зобов'язували всіх платити податки і викривали нелегальний заробіток. Найбільше в Раді дратує велика кількість депутатів. Дуже впадає в око, коли на свята чи навіть в будній день видно пусті крісла, а в залі бігає з десяток обранців.

Найбільше коштів на рекламу у Facebook витратила політична партія "Голос" — $232,3 тис."Голос" розмістив у Facebook 470 рекламних дописів. На другому місці "Європейська солідарність" Порошенка — 205 дописів за $209,8 тис. Обидві партії обирали цільовою авдиторією реклами Львів і Київ, найменше їхню рекламу бачити жителі східних областей.

Зараз ви читаєте новину «Українці розказали, чого чекають від нової Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути