пʼятниця, 19 липня 2019 17:45

Назвали партію, яка найбільше витратила на рекламу у Facebook

Назвали партію, яка найбільше витратила на рекламу у Facebook
"Голос" розмістив у Facebook 470 рекламних дописів

Найбільше коштів на рекламу у Facebook витратила політична партія "Голос" — $232,3 тис.

Такі результати проміжного звіту спостереження за виборами Громадської мережі ОПОРА, яка спиралася на дані Звіту бібліотеки реклами.

"Голос" розмістив у Facebook 470 рекламних дописів. На другому місці "Європейська солідарність" Порошенка — 205 дописів за $209,8 тис. Обидві партії обирали цільовою авдиторією реклами Львів і Київ, найменше їхню рекламу бачити жителі східних областей.

Серед тих, хто найменше витратив на рекламу у Facebook, партія Гриценка "Громадянська позиція", партія "Незалежність" і Всеукраїнське об'єднання "Факел".

Загалом партії та кандидати витратили на рекламу в соцмережі понад $1 млн 800 тис., тобто 48 млн грн. Найчастіше політичну рекламу у Facebook дивилися жителі Києва, Львівщини та Дніпропетровщиини. Найменше такої реклами бачили жителі Луганщини та Херсонщини.

За найактивніший період кампанії політики опублікували 40,4 тис. рекламних повідомлення, до того ж їхня кількість зростала з наближенням безпосередньої дати виборів — 21 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Раду: партії вбухали у телевізор півмільярда гривень

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.

Зараз ви читаєте новину «Назвали партію, яка найбільше витратила на рекламу у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути