середа, 12 вересня 2007 16:01

Україна перестала продавати Росії електрику

Українська держкомпанія "Укрінтеренерго" припинила експорт електроенергії в РФ.

Як заявив представник компанії Андрій Турос, впродовж останніх місяців Україна скорочувала об"єми експорту у зв"язку з тим, що в самій республіці росте споживання електрики. За його словами, постачання до Росії були остаточно припинені "за домовленістю сторін".

Компанія "Укрінтеренерго" почала експортувати електрику в РФ в листопаді 2006 року. Щомісячно російська сторона повинна була отримувати від 200 до 800 мегават-год. Президент компанії Микола Пашкевич припустив, що постачання не будуть відновлені.

Раніше, в червні 2007 року, компанія припинила експорт енергії до Білорусі, тоді українська сторона привела ті ж аргументи про зростання споживання усередині країни, повідомляє "Телеграф".

Проте вже в серпні сторони домовилися про відновлення постачань за умови, що вартість електроенергії буде підвищена з 2,45 до 4,7 центру за кіловат-година.

"Укрінтеренерго", яка є монопольним експортером української електроенергії, поставляє її також до Молдови, Словаччини, Польщі, Угорщини і Румунії, повідомляють Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Україна перестала продавати Росії електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути