Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2012 11:11

Україна відмовилась від боротьби з корупцією. Янукович впорається сам

Україна відмовилась від боротьби з корупцією. Янукович впорається сам
Янукович вирішив сам боротися із корупцією. Фото: obozrevatel.com

Україна відмовилася від створення структури по боротьбі з корупцією, поява якої була однією з вимог Євросоюзу. Україні вдалося переконати профільну організацію GRECO в тому, що таку діяльність цілком здатний проводити Національний антикорупційний комітет.

Про це пише "КоммерсантЪ-Украина" в статті "Окрепли в борьбе".

Між тим вітчизняні експерти вважають, що в нинішньому вигляді цей орган імітує виконання своїх функцій. Проте висновок GRECO знімає претензії ЄС і наближає Київ до виконання плану лібералізації візового режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу Януковича порадили шукати в колоніях

Як відомо, у 2011 році Україна гарантувала європейським структурам швидке створення структури по боротьбі з корупцією. Пізніше стало відомо, що Мін'юст припинив роботи над підготовкою відповідного законопроекту - тоді в міністерстві пояснили, що ведуть переговори з експертами про вибір моделі його роботи. Як з'ясувалося, українська влада сконцентрувалася на тому, щоб переконати європейців у відсутності необхідності створення спецоргану.

На думку Києва, необхідні функції здатний виконувати Національний антикорупційний комітет (НАК) - консультативно-дорадчий орган при президенті України. Головою НАК є президент Віктор Янукович, а секретарем - секретар Радбезу Андрій Клюєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16 книг Віктора Януковича є в бібліотеці Вернадського

В GRECO визнали доводи української влади достатніми, включивши до звіту фразу про те, що "склад і функції НАК відповідають вимогам і рекомендаціям (Ради Європи)".

Європейські експерти відзначили лише один недолік НАК - слабке представництво громадських організацій в його складі (1 з 33 членів) - і порекомендували Україні виправити даний недолік.

Зараз ви читаєте новину «Україна відмовилась від боротьби з корупцією. Янукович впорається сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути