Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2014 09:54

Україна не отримає другий транш від Росії, поки "Нафтогаз" не розрахується за блакитне паливо

Україна не отримає другий транш від Росії, поки "Нафтогаз" не розрахується за блакитне паливо
Фото: newzz.in.ua
Найближчим часом Україна може і не отримати черговий транш від Росії в розмірі 2 млрд доларів. Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає "Сегодня".

Він нагадав, що жорсткого графіка перерахування коштів не існує, і за домовленістю 2 млрд доларів повинні бути надані Україні до травня. Однак Росія не має наміру перераховувати другий транш до тих пір, поки український "Нафтогаз" не погасить борг за російський газ.

"Ми чекаємо виконання зобов'язань українською стороною за розрахунками за газ. Все-таки сума там немаленька. З січня повинна бути проплата, вона поки що не здійснена, тому все-таки хотіли, щоб ми разом виконували одне перед одним наші зобов'язання", - заявив Силуанов.

Міністр пояснив, що мова йде про стару заборгованость, яка була реструктурована з терміном оплати 25 січня. Глава Мінфіну також визнав, що перерахування коштів в Україні безпосередньо не пов'язано з платежами "Нафтогазу", але державна компанія повинна виконувати зобов'язання держави.

В кінці січня на нараді з урядом президент Росії Володимир Путін заявив, що всі грудневі домовленості про надання Україні кредиту в 15 млрд доларів і зниження ціни на газ повинні бути виконані в повному обсязі.
Зараз ви читаєте новину «Україна не отримає другий транш від Росії, поки "Нафтогаз" не розрахується за блакитне паливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути