субота, 03 січня 2015 17:20

Україна бореться за мир у всій Європі - Грібаускайте

Україна бореться за мир у всій Європі - Грібаускайте
Фото: voicesevas.ru

На думку президента Литви, Україна бореться за мир в усій Європі, за суверенітет всіх незалежних держав. Про це Даля Грібаускайте розповіла в інтерв'ю ВВС.

"Ми бачимо на сході України, як Україна бореться за мир в усій Європі: за суверенітет всіх незалежних держав та за верховенство права на своїй території",- заявила президент.

Даля Грібаускайте зазначає, що востаннє вона бачилася із Володимиром Путіним ще у 2010 році, за його перебування на посаді прем'єр-міністра. Наступна зустріч, за її словами відбудеться "не найближчим часом - лише коли Росія поводитиметься інакше".

Під такою поведінкою РФ вона уточнює - "ми бачимо різницю між країною, що захищається, та країною-агресором, яка не лише нападає та підтримає терористів, а й поводиться як терорист". За словами Грібаускайте, Литва вже надає різноманітну військову допомогу Україні.

"Ми робимо все можливе. Існує багато форм підтримки: це і участь в україно-польсько-литовському батальйоні, де українські солдати можуть тренуватися, і допомога наших інструкторів, і лікування українських вояків у наших шпиталях", - пояснює президент.

Втім, Грібаускайте дала зрозуміти, що цим військова допомога не обмежується.

"Решта - це державна таємниця",- додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Україна бореться за мир у всій Європі - Грібаускайте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути