вівторок, 06 вересня 2022 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина погрожує заблокувати санкції проти Росії

Угорщина погрожує заблокувати санкції проти Росії
Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана ЗМІ називають "другом" президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна. Фото: Getty Images

Угорщина погрожує заблокувати продовження деяких санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації.

Будапешт хоче, щоб з санкційного списку виключили олігархів Алішера Усманова, Петра Авена і Віктора Рашникова. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Зараз список ЄС складається з 1217 фізичних осіб і 108 організацій РФ.

Протягом року він розширювався, оскільки ЄС посилив обмежувальні заходи щодо Росії через військову агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС натякнуло Угорщині, як про неї напишуть в підручниках

Усманова та Авена додали до списку наприкінці лютого.

Брюссель називає Усманова "прокремлівським олігархом, що має особливо тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним". Його називають одним з "улюблених олігархів Путіна" і вважають, що він вирішує його ділові питання.

Авена визначили як "одного з приблизно 50 найбагатших російських бізнесменів, які регулярно зустрічаються з Путіним в Кремлі. Він діє згідно з вимогами Путіна".

Рашникова називають "провідним російським олігархом, який є власником і головою ради директорів компанії Магнітогорський металургійний комбінат".

Також Угорщина хоче зробити виняток для гуманітарних організацій, щоб вони могли вести справи з деякими підсанкційними російськими банками.

Угорщина використовує відновлення санкцій як важіль впливу. Щоб змусити Брюссель схвалити виділення коштів ЄС, які утримувалися через побоювання порушення верховенства права в країні.

У липні Угорщина заявила, що не постачатиме зброю Україні. А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив до Москви домовлятися про постачання газу.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, Україна ніколи не виграє війну "тому, що російська армія має асиметричну перевагу". Україна разом з європейськими партнерами обов'язково переможе Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, відповіли тоді в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина погрожує заблокувати санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути