Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина підтримала запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план"

Угорщина підтримала запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план"
В Угорщині заявили, що підтримують запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план", у якому не прописано відновлення територіальної цілісності України. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто телефоном обговорив із китайським колегою Ван Ї "мирний план" КНР.

Угорський політик виступає за просування документа, у якому не прописано відновлення територіальної цілісності України, повідомляє hvg.hu.

"Будапешт підтримує й готовий просувати бразильсько-китайський мирний план щодо російсько-української війни. Він висловив думку, що цей план варто було б широко обговорити, оскільки той може стати хорошою основою для припинення вогню і мирних переговорів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру

Угорський дипломат наголосив, що Будапешту та Пекіну важливо розвивати відносини з кількох причин, однією з яких нібито є взаємна готовність сприяти миру.

"Китай - одна з країн, що була найрішучішою, найбільш активною і найбільш відданою миру. Консенсус із шести пунктів", запропонований спільно Китаєм і Бразилією, заклав гарну основу для майбутніх мирних переговорів. Угорщина повністю погоджується з цією важливою мирною ініціативою", - зазначив Сійярто.

Він також подякував Китаю за його внесок "у боротьбу за мир".

Раніше посол США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Китай продовжує допомагати Росії досягти військових цілей в Україні, продаючи такі товари, як технології безпілотників або порохові компоненти.

Російська Федерація дуже не хоче, аби на другому Саміті кількість країн була такою ж, як на першому.

Пропагандистські ресурси ворога продовжують розганяти тему про нелегітимність президента України, маючи на меті зірвати другий Саміт миру, заявив в ефірі одного з українських телеканалів керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина підтримала запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути