Ексклюзиви
неділя, 22 серпня 2021 15:20

Угоду про транспортування російського газу через територію України потрібно продовжити - Меркель

Угоду про транспортування російського газу через територію України потрібно продовжити - Меркель
Меркель заявила про підтримку України у справі транспортування газу. Фото: ОП

Федеральна канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що угоду про транспортування російського газу через територію України потрібно продовжити.

Після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським вона заявила на брифінгу, що газ не можна використовувати у якості зброї.

Меркель наголосила, що існуюча співпраця України та Німеччини у галузі енергетики буде продовжена. Вона повідомила президенту РФ Володимиру Путіну, що Німеччина виступає за транзит газу через ГТС України до Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прориватися не буду": Кличка не пустили до Меркель

"Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якнайшвидшого продовження договору між Україною та РФ про транспортування газу, який діє до 2024 року. Ми говоритимемо про це й у Європі, і з компаніями, які з цим пов'язані. Ми єдині з американською стороною в тому, що газ не можна використовувати як зброю. Ми почуваємось відповідальними, тому що є великі занепокоєння, які я сприймаю серйозно. Тому ми чітко сказали, що виступатимемо в рамках ЄС за подальші санкції проти РФ, якщо підтвердиться підозра, що трубопровід буде використаний як зброя", - сказала Меркель.

У Маріїнському палаці в Києві розпочалася зустріч президента Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель. Після переговорів у форматі віч-на-віч передбачена зустріч з представниками ЗМІ та продовження перемовин у розширеному форматі.

Зараз ви читаєте новину «Угоду про транспортування російського газу через територію України потрібно продовжити - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути