четвер, 29 серпня 2013 18:00

"Ударівці" зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору

"Ударівці" зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору
Фото: dt.ua

Народні депутати від "УДАРу" Оксана Продан, Павло Розенко, Наталя Агафонова, Ростислав Павленко і Павло Різаненко зареєстрували законопроект №3139.

Як повідомляє прес-служба партії, нардепи пропонують скасувати утилізаційний збір і визнати таким, що втратив чинність, закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм", ухвалений Верховною Радою 4 липня 2013 року.

"Закон, який вступить в дію 1 вересня 2013 року, не захищає екологію, а створює ще один механізм вилучення коштів у громадян України. Більше того, вже після ухвалення закону зменшився обсяг реалізації автомобілів в Україні, а це може призвести до зменшення робочих місць", - наголосила Продан.

Депутат підкреслила, що ухваленням цього закону влада порушила норми СОТ, членом якої є Україна, а це тягне за собою два негативи - можливі санкції до українських виробників з наступним зменшенням експорту і, відповідно, скороченням робочих місць, а також і те, що саме СОТ, правила якої влада України проігнорувала, сьогодні є основним захисником українських експортерів перед Росією.

Нагадаємо, 2 серпня президент України Віктор Янукович підписав закон про утилізаційний збір. Згідно з ним, базові ставки утилізаційного збору будуть складати 5,5 тисяч гривень для легкових автомобілів, а для автобусів, вантажних і вантажно-пасажирські автомобілів або спецтехніки — 11 тисяч гривень.

Раніше експерти наголошували, що такі ставки збору стануть чи не найвищими у Європі, заявляючи, що держбюджет вони не наповнять проте спричинять подорожчання продукції автопрому.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівці" зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути