вівторок, 18 червня 2013 01:00

"УДАР" вимагає прийняття мораторію на закриття лікарень

"УДАР" вимагає прийняття мораторію на закриття лікарень

Народні депутати України Ірина Геращенко та Марія Іонова проти реорганізації двох дільничних лікарень та закриття стаціонарів у селищах Пальмира та Домантово Золотоніського району на Черкащині. І вимагають від Золотоніської районної ради щодо цього переглянути своє необґрунтоване і непродумане рішення. Адже ці заклади обслуговували 11 тис. селян із 15 населених пунктів. Питання буде повторно винесено на найближчу сесію районної ради.

Нардепи побували на Золотоніщині і зустрілися із жителями району.

"Люди переконані, що реорганізація цих закладів є фактичною ліквідацією. Тому депутати місцевої ради прийняли таке рішення без належного вивчення питання і без спілкування з громадою, що є неприпустимим", - сказала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відповідальність має бути не лише для "тушок", але й "тушкоробів" - Ляшко

В результаті закриття стаціонарів буде скорочено 40 "соціальних" ліжок та вивільнено близько 20 медпрацівників.

"Люди втратять можливість отримати мінімальну медичну допомогу. Адже не в кожного є можливість їздити на лікування до районного центру. А три сімейні лікарі фізично не зможуть якісно обслужити тисячі людей. Золотоніська райрада не дала відповіді, що буде з приміщеннями, в яких працювали стаціонари. Ці об'єкти знаходяться в хорошому стані, а на ремонт опалення Пальмірської поліклініки два роки тому було витрачено 1 млн грн", - додала Геращенко.

Подібна ситуація, наголошують "ударівці", склалася в усіх регіонах України. Тому Верховна Рада повинна невідкладно  прийняти рішення про мораторій на закриття медичних закладів. Треба проаналізувати наслідки медичної реформи, врахувати всі її недоліки і тільки після цього перейти до реорганізації галузі. Жителі Золотоніщини проти закриття Пальмірської і Домантівської дільничних лікарень, вони зібрали близько тисячі підписів. У разі ліквідації медичних закладів Черкаський осередок "УДАРу" разом із жителями району подасть на Золотоніську районну раду до суду щодо порушення прав громадян на медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «"УДАР" вимагає прийняття мораторію на закриття лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути