Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2013 12:01

УДАР подає скаргу у Євросуд за непризначення виборів у Києві

УДАР подає скаргу у Євросуд за непризначення виборів у Києві
Фото: dt.ua

Партія "УДАР" готує скаргу до Європейського суду з прав людини щодо непризначення виборів у Києві.

Адже, відмовляючись призначити вибори Київського міського голови і депутатів Київради, влада в Україні порушує низку положень Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, - йдеться у заяві УДАРу, повідомляє прес-служба політсили.

"Сьогодні Верховна Рада ухилилась від виконання своїх конституційно визначених обов'язків, Вищий адміністративний суд України відмовився розглядати адміністративний позов, а Президент, як гарант Конституції, не забезпечив реалізацію конституційних прав громадян. Це створило безпрецедентну ситуацію, коли громада Києва позбавлена свого права обирати міську владу", - зазначено в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес українців вимагає у Януковича випустити Тимошенко

"Ударівець" Віктор Ковальчук наголосив на тому, що Вищий адміністративний суд безпідставно та упереджено відмовився розглядати їх позов, в якому вони просили зобов'язати Верховну Раду України призначити вибори у місті Києві

Ковальчук заявив, що, зокрема, порушено положення статті 3 "Право на вільні вибори" Першого протоколу до Конвенції, статті 6 Конвенції "Право на справедливий суд" (право на доступ до суду, право на справедливий судовий розгляд, право на розгляд справи судом, установленим законом, право на розгляд справи незалежним і безстороннім судом) та низку інших статей.

"Зважаючи на тотальну залежність української судової влади від президента Януковича і його оточення, єдиним способом захистити права громадян є звернення до міжнародних інституцій", - підкреслив зазначив заступник голови партії УДАР Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «УДАР подає скаргу у Євросуд за непризначення виборів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути