середа, 24 липня 2013 14:25

УДАР: підписання законів про векселі - доказ того, що влада не планує боротися з корупцією

УДАР: підписання законів про векселі - доказ того, що влада не планує боротися з корупцією
Фото: korrespondent.net

Підписання Президентом Януковичем закону про векселі ще раз засвідчило, що влада не збирається боротися з корупцією – вона планує її очолювати у всіх сферах, - заявляють в партії "УДАР".

"Довівши економіку України до межі, коли держава не здатна вчасно виконувати свої зобов'язання, влада за допомогою векселів хоче відтягнути момент, коли все ж таки доведеться платити по рахунках", - зазначено у заяві партії,  повідомляє прес-служба політсили.

В "УДАРі" вважають, що казначейські векселі призведуть до вимивання обігових коштів у підприємств, яких не вистачатиме на зарплати працівникам чи закупівлю сировини, обладнання та інші потреби. В заяві партії зазначається, що є величезний ризик того, що обміняти векселі на живі гроші з бюджету за номіналом зможуть тільки обрані і наближені до влади бізнесмени, а решта зможе обміняти їх лише віддавши від 30 до 50% суми чиновникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підписав скандальний закон про векселі

Казначейські векселі, переконані в УДАРі, відкинуть Україну назад – у середину 90-х років і наступним кроком може стати хіба що повернення бартерних розрахунків.

"Різниця між грошима та векселем проста: гривню, євро чи долар ви можете негайно поміняти на товар, послугу або іншу валюту, а вексель стає засобом платежу лише в момент пред'явлення його до виконання. Це все одно, що отримати у кредит гроші, якими можна скористатися через один, три, п'ять або десять років. За цей час ці гроші можуть обезцінитися, та й потреба в них може відпасти. Наприклад, через банкрутство", - йдеться в заяві.

Крім того, наголосили в "УДАРі", наявність казначейських векселів може призвести до того, що у влади з'явиться спокуса використовувати їх у розрахунках за іншими бюджетними боргами, наприклад при держзакупівлях.

 

Зараз ви читаєте новину «УДАР: підписання законів про векселі - доказ того, що влада не планує боротися з корупцією ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути