середа, 24 жовтня 2012 19:30

УДАР може втратити частину виборців через непідписання коаліційної угоди - експерт

УДАР може втратити частину виборців через непідписання коаліційної угоди - експерт
Михайло Басараб: Кличко хоче долучати інших до своїх ідей, а не навпаки. Фото: sd.org.ua

Віталій Кличко відмовився підписувати коаліційну угоду з іншими опозиційними силами, аби не позиціонувати себе як людину, яка іде за кимось, а навпаки, самому пропонувати ідеї.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб, коментуючи відмову партії УДАР підписувати угоду про створення демократичної коаліції у новому парламенті з Об'єднаною опозицією та "Свободою".

"Це робилося з тих міркувань, щоби не виглядати людиною, яка іде за Об'єднаною опозицією. Кличко, напевно, вбачає в собі лідера загальнонаціонального масштабу. Тим паче, ми бачимо, що рейтинг УДАРу останнім часом стрімко зростав. І звичайно, Кличко претендує на роль політика, який не долучатиметься до пропозицій інших, а який навпаки буде пропонувати іншим долучатися до своїх ініціатив", - підкреслив експерт.

Басараб припустив, що такий крок партії може негативно вплинути на її виборців, таким чином УДАР може втратити частину потенційних голосів.

"Певну частину виборців це змусить засумніватися в правильності свого електорального вибору. І, напевно, достатня кількість потенційних виборців УДАРу переорієнтується на "Свободу" чи "Батьківщину". Я думаю, що це такий сигнальний дзвоник для багатьох опозиційно налаштованих виборців, які чомусь виявили бажання голосувати за УДАР і чомусь побачили в цій політичній сили альтернативу вже відомим опозиційним силам", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко до опозиції: "Не ставайте на один рівень із Партією регіонів"

Водночас, відповідаючи на запитання, чому тоді УДАР виступив із пропозицію узгодження кандидатів на мажориатрних округах разом із Об'єднаною опозицією, Басараб наголосив:

"Партія заявляє себе як опозиційну політичну силу і зрозуміло, що вони грають на опозиційному електоральному полі. Майже всі голоси виборців, які набирає УДАР — це у переважній своїй більшості голоси, на які претендують "Батьківщина" і "Свобода". Тому зрозуміло, як заявлена опозиційна сила, мала зіграти десь на потреби чи очікування свого електорату і задекларувати конструктивну позицію у стосунках з іншими опозиційними силами. Але це іміджевий трюк і не більше. Бо ці кандидати, яких зняв УДАР — це абсолютно не прохідні кандидати, у яких не було жодних шансів на перемогу".

Зараз ви читаєте новину «УДАР може втратити частину виборців через непідписання коаліційної угоди - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути