Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 14:31

Учасникам акції "Вперед" погрожують і лякають даішниками

Учасникам акції "Вперед" погрожують і лякають даішниками

Перевізникам, які мають намір взяти участь в акції "Вперед" 19 травня в Києві наполегливо рекомендують відмовитися від участі в акції, погрожуючи "проблемами", повідомляють у громадській організації "Спілка водіїв".

"За словами багатьох перевізників, зараз в різних куточках держави працівники ДАІ "рекомендують" їм відмовитися від участі в цій акції протесту ... інакше підприємці будуть мати проблеми з Державтоінспекцією. Тому ми закликаємо працівників ДАІ утриматися від неправомірних дій і не перешкоджати руху транспорту, який буде перевозити учасників акції. Сподіваємося, що представники Державтоінспекції будуть виконувати тільки свої прямі обов'язки по нагляду за дорожнім рухом і не створюватимуть штучних перешкод надуманих для людей, які мають намір мирно виразити свій протест проти дій влади, яка порушує їх конституційні права", - заявляє голова правління "Спілки водіїв" Сергій Овчинніков.

Крім того, громадські організації "Спілка водіїв" і "Союз перевізників України" також звернулися до журналістів центральних і місцевих ЗМІ за підтримкою.

"Просимо вас забезпечити максимальне освітлення виїзду автобусів з мітингувальниками в напрямку Києва напередодні 19 травня, по можливості супроводжувати колони, фіксувати незаконні дії представників силових органів, оперативно висвітлювати всі факти обмеження конституційних прав громадян у пресі, по телебаченню і радіо, максимально використовувати можливості інтернет" , - відзначив Овчинников.

Раніше перевізники висунули владі конкретні вимоги, серед яких вимога розробити та затвердити Державну програму розвитку пасажирського автомобільного транспорту, привести закон України "Про автомобільний транспорт" у відповідність до вимог закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", а саме - скасувати норму, яка передбачає проведення рейдових перевірок, а також визначити чіткий і вичерпний перелік документів, необхідних при здійсненні того чи іншого виду перевезень пасажирів автотранспортом.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам акції "Вперед" погрожують і лякають даішниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути