понеділок, 29 серпня 2022 17:47

У дружини Медведчука конфіскують землю

У дружини Медведчука конфіскують землю
Віктор Медведчук та Оксана Марченко на вечірці на італійському острові Сицилія три роки тому. Фото: Instagram

Суд арештував три земельні ділянки на понад 2 млн грн, які незаконно опинились у власності дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Наділи незаконно опинились у власності дружини підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа. Зараз триває процедура передачі землі в управління держави. Про це повідомила Служба безпеки України.

У 2009 році райдержадміністрація ухвалила незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству.

При цьому не зробили жодних змін у "Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності".

Згодом підприємці, щоб заволодіти активами "на законних підставах", внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на три окремі ділянки і оформили їх як власність компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зять Медведчука приїхав до Маріуполя з "інспекцією"

"На захопленій землі у туристично привабливому регіоні Стрийщини зловмисники розпочали будівництво об'єктів туристичної інфраструктури", – повідомила СБУ.

Кінцевим бенефіціаром компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків Ради національної безпеки і оборони.

Триває передача арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

У квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Марченко втекла до Росії.

Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок". Деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка, повідомляла СБУ.

У серпні американське видання The Washington Post повідомило, що Росія розглядала Медведчука гауляйтером в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У дружини Медведчука конфіскують землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути