середа, 24 травня 2023 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на заяву Пєскова про бої на Бєлгородщині

У Зеленського відреагували на заяву Пєскова про бої на Бєлгородщині
Радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк висміяв заяву Кремля про бої в Бєлгородській області. Фото: "24 Канал"

В Офісі президента Володимира Зеленського відреагували на заяви речника російського диктатора Володимира Путіна Дмитра Пєскова на тлі бойових дій у Бєлгородській області РФ, куди 22 травня проникли російські диверсанти.

Радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк у вівторок зазначив, що Кремль на 15-й місяць після початку повномасштабного вторгнення в Україну нарешті сформулював мету так званої спеціальної військової операції. Зокрема: "не допустити падіння Бєлгородської області".

"Пропоную мислити на один крок уперед і починати нову інформаційну кампанію "російської перемоги". Досягнуто. Разом та назавжди. Калуга, Тула, Рязань – це Росія. А якщо серйозно, то саме час російському режиму замислитися над об'єктивністю. Що раніше залишите всі території України, то менш грандіозною катастрофою в РФ усе закінчиться", – написав він у Twitter 23 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка проаналізувала ситуацію в Бєлгородській області

Пєсков раніше намагався видати російських диверсантів у Бєлгородській області за українців і виправдати їхніми діями повномасштабне вторгнення і воєнні злочини Росії в Україні. Учора він також заявив, що "спеціальна військова операція" триває, нібито щоб у майбутньому не допускати "таких проникнень".

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції".

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю".

23 травня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області. Ніяких деталей бійці не розкрили.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на заяву Пєскова про бої на Бєлгородщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути