вівторок, 21 червня 2022 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли про перспективи укладення мирного договору з РФ

У Зеленського розповіли про перспективи укладення мирного договору з РФ
Мирний договір можливий лише у випадку відновлення територіальної цілісності країни і неминучої поразки росіян. Фото: facebook.com/mpodolyak2

Мирний договір із Російською Федерацію в сьогоднішніх умовах є "безперспективним і неможливим".

Негайне припинення вогню означатиме, що частина території України залишиться окупованою, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю NewsMaker.

"Негайний мирний договір призведе до ескалації війни через певний час. Це буде звичайна окупація з максимальними руйнуваннями та вбивствами", - відповів Подоляк на запитання журналіста щодо можливості продовження мирних переговорів із Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак розповів, коли чекати на результати щодо гарантій безпеки для України

Росія обов'язково йтиме далі й захоплюватиме поступово додаткові частини території України, вважає він. Мирний договір можливий лише у випадку відновлення територіальної цілісності країни і неминучої поразки росіян.

"Посилення нашої позиції можливе, якщо на східному фронті ми отримаємо порівняний обсяг зброї, завдамо тактичної поразки РФ, і тоді переговорний процес виглядатиме інакше: він буде не ультимативним. Конфліктним, але з позиції українського домінування", - стверджує Подоляк.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся у Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес "сильно ускладнився".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли про перспективи укладення мирного договору з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути