четвер, 12 листопада 2020 11:33

У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової

У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової
17 березня 2020 року ВР призначила Венедіктову на посаду генпрокурора. Фото: ТСН

Немає причин для того, щоб генеральну прокурорку Ірину Венедіктову відправили у відставку.

Про це сказав представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський в інтерв'ю "Радіо Свободі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрист Медведчука контролюватиме справи Майдану і розслідування російської агресії

"Підстав для відставки генеральної прокурорки точно немає. Якщо вони з'являться, оцінюватимемо. Якщо будуть конкретні претензії до генерального прокурора (які були до попереднього), якщо, незважаючи на дружні стосунки, я бачитиму, що генеральний прокурор не виконав чи допустив якісь системні порушення, що призвели до негативних наслідків, то визначатимусь і, думаю, що голосуватиму за відставку будь-якого прокурора, якщо він не виконуватме ті функції, які має виконувати, і займатиме недержавницьку позицію", - запевнив Веніславський.

Ірина Венедіктова є більш главою Офісу генпрокурора України, ніж її попередник Руслан Рябошапка. Зараз "результатів діяльності багато", бо "багато різноманітних злочинів розслідується ОГПУ, висуваються звинувачення", стверджує він.

"Звичайно, завжди є завищені очікування, коли хочеться все і зразу. Все і одразу в силу різних причин не виходить, але, я думаю, що результати вона продемонструє. Ми очікуємо, що до кінця цього року будуть цікавіші результати діяльності Офісу генерального прокурора".

Представник Зеленського в КСУ підтвердив, що товаришує з Венедіктовою. Але зараз спілкується з нею не так часто, як раніше.

"Вона мені постійно надсилає інформацію про результати діяльності Офісу генерального прокурора. Раніше спілкувалися частіше. Зараз на нарадах перетинаємося. Останній раз спілкувалися на засіданні РНБО з приводу рішення КСУ. А так у телефонному режимі інколи обмінюємося кількома словами з приводу тих чи інших резонасних подій, що відбуваються в державі".

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР і нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Президент Володимир Зеленський може звільнити Венедіктову, якщо вона не покаже певного результату до кінця року.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак веде з народними депутатами переговори з приводу відставки генпрокурорки.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували відставку Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути