середа, 11 листопада 2020 12:31

У Зеленського планують вигнати Венедіктову з Офісу прокурора - журналіст

У Зеленського планують вигнати Венедіктову з Офісу прокурора - журналіст
Бутусов вважає, що замість Венедіктової можуть призначити людину Портнова. Фото: 24 канал

Глава Офісу президента Андрій Єрмак веде з народними депутатами переговори з приводу відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктову хочуть позбавити блокування розслідувань щодо нардепів - законопроєкт

Імовірність її відставки з ініціативи чиновників Банкової дуже висока, запевняє Бутусов.

"Єрмак не діє без підтримки Зеленського, так що "слуги" дадуть багато голосів. А добрати серед депутатських груп і фракцій чого не вистачає теж можна без проблем, це значить - отримати можливість позакривати різні незручні кримінальні справи, під таке завжди знайдуться охочі".

Наступником Венедиктової стане людина з оточення ексзаступника голови адміністрації президента часів Віктора Януковича - Андрія Портнова, вважає журналіст.

"Єрмак діє спільно зі своїм найближчим зараз соратником Андрієм Портновим, який зумів призначити свого протеже Олега Татарова на посаду заступника голови ОП з правоохоронних органів. Також Єрмак і Портнов пролобіювали в Зеленського призначення на посаду в. о. глави Держбюро розслідувань Олексія Сухачева і звільнення людини Венедіктової - заступника голови ДБР Бабікова. А тепер вони мають намір прибрати до рук і посаду генпрокурора".

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР і нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Президент Володимир Зеленський може звільнити генеральну прокурорку Ірину Венедіктову, якщо вона не покаже певного результату до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського планують вигнати Венедіктову з Офісу прокурора - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути