середа, 23 березня 2022 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського підтримали ідею створення трибуналу військових злочинів РФ

У Зеленського підтримали ідею створення трибуналу військових злочинів РФ
Росіяни поводять себе нелюдяно в Україні. Фото: president.gov.ua

Україна вимагає створення трибуналу, який розслідуватиме військові злочини армії Росії.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак під час звернення у лондонському аналітичному центрі Chatham House 22 березня розповів про розстріл мирних жителів російськими військами. Він показав, наскільки далеко окупанти зайшли від законів та звичаїв війни.

"Я підтримую створення трибуналу щодо військових злочинів Росії проти України. Коли сьогодні дивишся на те, що відбувається із моєю країною це дуже нагадує Другу світову війну. Це нелюдяність, із якою росіяни поводяться на нашій території", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збирають кістки": у Харкові дісталися квартири 96-річного в'язня концтаборів

Політик розповів про історію в'язня кількох концтаборів Бориса Романченка. 96-річного чоловіка вбив авіаудар окупантів по Харкову.

"Найбільше бажання України та світу, - щоб з української території вийшли російські війська, а отже перестали гинути люди та руйнуватись українські міста", - наголосив Єрмак.

Колишні прем'єр-міністри Великої Британії Гордон Браун і сер Джон Мейджор закликали створити новий міжнародний трибунал над президентом країни-агресора.

Петицію за створення міжнародного судового трибуналу, який має стати подібністю до Нюрнберзького процесу над нацистськими військовими злочинцями після Другої світової війни, підписали вже понад 1,1 млн осіб.

16 березня Міжнародний суд ООН постановив, що Росія має припинити воєнну агресію проти України.

Того ж дня у Київ приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан. Почав особисто збирати докази злочинів, які вчинила Росія проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського підтримали ідею створення трибуналу військових злочинів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути