середа, 16 березня 2022 17:41

Росія має припинити воєнну агресію проти України - Міжнародний суд ООН

Росія має припинити воєнну  агресію проти України - Міжнародний суд ООН
Рішення суд оголосив 16 березня.

Росія має припинити воєнні дії на території України.

Про це у середу оголосила суддя Міжнародного суду ООН в Гаазі, повідомляє Gazeta.ua.

"Суд постановляє, що Російська Федерація до винесення остаточного рішення у справі має припинити воєнні операції, які почалися 24 лютого 2022 року на території України.

Російська Федерація має забезпечити, щоб будь-які військові чи іррегулярні збройні підрозділи, які направляються Росією, а також інші організації і особи, які є під контролем, вказівками Росії, не будуть вживати подальших кроків щодо військової операції", - сказала суддя.

Україна зверталася до суду наказати РФ негайно припинити розпочаті 24 лютого воєнні дії, заявленою метою яких є "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Представники РФ сьогодні не з'явилися на суд. Стільці були порожні.

"Неявка однієї із сторін не є перепоною для призначення запобіжних заходів. Неучасть сторони на будь-якому етапі процесу не може ставити під сумнів дійсність рішення суду", - сказала суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію покарають: у Київ терміново прибув прокурор з Гааги

"Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов'язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну.

Наказ є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене РФ у ще більшу ізоляцію", - відреагував на рішення суду президент України Володимир Зеленський.

Російських окупантів чекає міжнародний трибунал. Робота з притягнення до відповідальності вже ведеться, заявив сьогодні Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росія має припинити воєнну агресію проти України - Міжнародний суд ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути