Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2013 11:00

У Запоріжжі нового "смотрящого" не буде

У Запоріжжі активно готуються до виборів 2015 року та, схоже, прогресивними методами. Регіон "зачистили" від кримінального впливу і мають намір прискорено розвивати економіку області. Такі висновки ми змогли зробити на підставі документа, що потрапив у розпорядження Gazeta.ua.

Після гучного арешту в жовтні цього року запорізького "смотрящого" Євгена Анісімова регіон завмер в очікуванні його заміни. Дійшло до того, що кожну людину в колах місцевої влади почали підозрювати в кримінальних планах. Тому не дивно, що нового помічника губернатора Запоріжжя з питань економіки та інвестицій Андрія Альошу в пресі одразу зарахували до списку "смотрящих". Хоча, судячи з документа, завдання в нього зовсім інші − наведення хоч якогось ладу з метою повернення довіри до регіоналів.

На заяви ЗМІ відповів інший помічник губернатора Олександра Пеклушенка − Микола Погребняк. Він запевнив, що ніякого "смотрящого" в облдержадміністрації немає, і не передбачається. А інформацію, що з'явилася в пресі, назвав чутками та плітками.

Чи правда це? Намагаючись з'ясувати істину, наші журналісти отримали доступ до документа, що має безпосереднє відношення до Андрія Альоші. Зі змісту видно, що документ спустили з самого верху владної вертикалі: багато говориться про втрачену довіру виборців до місцевих чиновників.

"Місцева влада провалила роботу з виборцями. Різке падіння довіри до керівництва області та міста стало причиною зниження рейтингу Партії регіонів серед виборців регіону. Результати соціологічного опитування показали майже повну недовіру до роботи місцевої влади, небажання керівників міста та області вирішувати гострі проблеми мешканців Запоріжжя та Запорізької області", − написано в документі.

Аналітична записка призначена для внутрішнього користування і розкриває реальну соціально-економічну картину Запорізької області. М'яко кажучи, аналітика гнітюча − за останні роки регіон здав позиції практично в усіх галузях економіки.

У документі подається детальний аналіз економічної, соціальної та політичної ситуації в місті та області. Про це можна почитати у скані аналітичної записки (подається нижче).

Але найцікавіше ми знайшли в кінці документа, в розділі "Першочергові завдання". Тут сказано: "з урахуванням останніх подій Центральним штабом прийнято низку системних рішень з метою негайного покращення соціально-економічної ситуації в Запоріжжі та Запорізькій області та поліпшення іміджу вищого керівництва країни в контексті кампанії-2015. Даному рішенню передувала кампанія правоохоронних органів щодо нейтралізації кримінального впливу на виконавчу владу в регіоні".

Зверніть увагу на останнє речення − тут явно йдеться про арешт Анісімова. Далі по тексту натрапляємо на ім'я Андрія Альоші, але зовсім в іншому контексті, ніж подано раніше в ЗМІ. Цитуємо документ: "Закріпити керівником проекту відновлення довіри до вищого керівництва країни в Запорізькій області Альошу А.М.".

Аналізуючи ситуацію в області, таке призначення − логічний крок влади. У керівника обласної держадміністрації немає можливості оголосити відкриту війну беззаконню. Тут потрібна людина, яка виконуватиме  "ручну роботу". Після вивчення біографії Андрія Альоші складається враження, що саме таку людину шукала влада для стабілізації ситуації в Запоріжжі. При цьому, співрозмовник видання у виборчому штабі ПР підтвердив, що губернатор Пеклушенко знайомий з Андрієм Альошею давно.

Як відомо, з жовтня 2010 року Альоша − депутат Донецької міської ради за списками партії "Сильна Україна", заснував і очолює промислову корпорацію DMS. Як депутат Донецької міськради неодноразово йшов на відкриті конфлікти з керівництвом міста через свавілля місцевих чиновників та різних кримінальних "смотрящих". Чи саме цей факт зацікавив вищу владу та губернатора в цьому Альоші і чи зможе він вибудувати аналогічну лінію поведінки в Запоріжжі − покаже час.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі нового "смотрящого" не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути