середа, 28 березня 2012 17:04

У Януковича, розповіли, про що він розмовляв з Обамою

У Януковича, розповіли, про що він розмовляв з Обамою
Андрій Гончарук: зустріч Януковича з Обамою тривала не 4 хвилини, а 20. Фото: obozrevatel.ua

Головною темою зустрічі президентів США й України Барака Обами та Віктора Януковича став внесок України у світову безпеку.

Про це заявив радник президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук.

"Я хочу підкреслити, що після зустрічі та в коментарях президента України, і в інформації, яку поширював Білий дім, йшлося про великий внесок України у світову безпеку, і це було головною темою розмови. Попутно президенти обговорили питання майбутніх виборів і сучасну політичну ситуацію" , - сказав він.

Гончарук підкреслив, що це була "зустріч, а не кулуарне спілкування".

"Як і планувалося, вона не була тривалою, але питання, які обговорювалися, є надзвичайно важливими для обох країн", - зазначив він.

За його словами, Обама високо оцінив виконання Україною взятих зобов'язань і подякував українській стороні за вивезення всіх запасів високозбагаченого урану з території країни.

При цьому він висловив здивування коментарями в українському інформаційному просторі, в яких про зміст зустрічі президентів майже не говорять, "зате рахують хвилини в тих чи інших переговорах".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Прихильники Тимошенко "порубали" маєток Януковича і Раду

"Ось, наприклад, я прочитав в одному з видань, що зустріч Януковича з Обамою тривала 4 хвилини. Це при тому, що представників цієї газети ні на саміті, ні, зрозуміло, на зустрічі не було - там були тільки президенти країн і члени офіційних делегацій. Насправді зустріч тривала майже 20 хвилин, і відбувалася якраз перед другою пленарному сесією саміту", - пояснив Гончарук.

Це нормальна світова дипломатична практика проведення "двосторонок" на багатосторонніх заходах, додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича, розповіли, про що він розмовляв з Обамою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути