вівторок, 27 березня 2012 11:55

Янукович: Україна повністю позбулася високозбагаченого урану

Янукович: Україна повністю позбулася високозбагаченого урану
Віктор Янукович похвалився, що виконав зобов'язання, взяті на Вашингтонському саміті. Фото: ukranews.com

Україна повністю виконала зобов'язання, які взяла на себе під час Вашингтонського саміту з питань ядерної безпеки у квітні 2010 року - наша держава позбулася високозбагаченого урану на своїй території.

На цьому наголосив президент України Віктор Янукович у ході Сеульського форуму, говорячи про ключові для нашої країни напрями підвищення рівня фізичної ядерної безпеки, повідомляє прес-служба голови держави.

"Реалізуючи зобов'язання, взяті на себе під час Вашингтонського саміту, Україна повністю позбулася високозбагаченого урану, створивши суттєві передумови для гарантування глобальної фізичної ядерної безпеки", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович домовився про зустріч з Обамою

Президент також наголосив: Україна зосереджує зусилля на вдосконаленні нормативно-правової бази фізичного захисту ядерних установок та матеріалів, беручи за основу документи МАГАТЕ.

Говорячи про актуальну нині проблему продовження експлуатації ядерних енергоблоків із вичерпаним проектним терміном експлуатації, Янукович зауважив: спеціалісти багатьох країн розробляють заходи із контролю стану таких об'єктів та підготовки проектних, експлуатаційних рішень, які дозволять відтермінувати виведення цих блоків з роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович готовий простягнути руку допомоги "японським друзям"

"Україна має значний досвід у цій сфері, який позитивно оцінило МАГАТЕ. Ми готові до співпраці з усіма зацікавленими країнами у цьому напрямку і будемо раді поділитися власними напрацюваннями", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович домовився вивозити уран поступово

Він нагадав, що наша держава тісно співпрацює з Японією у справі ліквідації наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1" і готова запропонувати й іншим країнам свій досвід, пов'язаний з ліквідацією наслідків Чорнобильської аварії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Україна повністю позбулася високозбагаченого урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути