середа, 20 березня 2013 22:53

У влади є план – вибрати мера на півтора роки, забувши про вибори до Київради - експерт

У влади є план – вибрати мера на півтора роки, забувши про вибори до Київради - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: ua.glavred.info

Влада швидше за все обере мера міста Києва на півтора роки, забувши про вибори до Київради.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

"Київ – столиця України, місто, яке вже практично півтора роки знаходиться без мера. Через  два місяці ми  будемо знаходитися, згідно із законом, без легітимної Київради", - висловив думку політолог.

Окрім того, на його переконання, у влади є варіант, "який, скоріш за все, й буде втілений в життя". Голобуцький наголосив, що влада піде на поступки, проголосувавши за обрання мера міста Києва, проте кияни можуть забути про вибори до Київради. "Вони проголосують за вибори мера але будуть позачергові вибори, тобто обиратимуть мера на півтора роки, а мова про вибори до Київради взагалі не йде", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт

"Влада, оцінюючи реально свої шанси на перемогу і на підтримку, робить все, аби кияни зрозуміли, що вони не знаходяться в пріоритеті влади, а опозиція використовує невдало свій потенціал", - наголосив Голобуцький.  "Грубо кажучи, влада дає підкупи, а опозиція замість того, аби виступати єдиним фронтом, та не займатись дріб'язковим розподіленням, то вони вв'язуються в бій, який вони програють", - висловив думку політолог.

Також, на його думку, киян використовують, як "електоральний ресурс". "Вони потрібні для 2015 року, аби вони проголосували за єдиного опозиційного кандидата", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко вимагає від "регіонала" вибачитися перед "свободівкою" Сех

Нагадаємо, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія "Удар". У грудні 2012 р. "Удар" зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради. Однак парламент не поспішає призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «У влади є план – вибрати мера на півтора роки, забувши про вибори до Київради - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути