Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2017 15:40

У випадку з МВФ про партнерства мова не йде - Медведчук

У випадку з МВФ про партнерства мова не йде - Медведчук

Заради отримання чергового траншу МВФ Київ готовий йти на безпрецедентно жорсткі заходи: знизити соціальні норми споживання газу, тепло- і електропостачання, відкрити ринок землі. Уряд не думає ні про інтереси країни, ні про інтереси народу, упевнений Віктор Медведчук.

Лідер "Українського вибору" зазначив, що умови надання траншу "реформатори" звично тримають в секреті від українців.

"Як відомо, програма розширеного фінансування EFF для України протягом 2015-2018 років становить $ 17,5 млрд. Однак у рамках трьох траншів Київ зміг отримати менше половини - близько $ 7,7 млрд. Останній раз лихвар виділив гроші у вересні 2016- го - після більш ніж річної перерви, та й то суму значно меншу, ніж розраховувала українська сторона ", - зазначив політик.

Заради кредитів МВФ уряд вже урізав податкові пільги сільгоспвиробникам, ввело оподаткування пенсій, підвищило тарифи на енергоносії, анонсувало тотальний розпродаж держмайна, нагадав Медведчук.

"Політика НБУ, яка реалізується під жорстким керівництвом Фонду, привела до триразової девальвації гривні і відходу з ринку 87 банків. Але заради отримання чергового траншу Київ готовий йти на куди більш жорсткі, безпрецедентні заходи: знизити соціальні норми споживання газу, тепло- і електропостачання, відкрити ринок землі. На порядок денний винесено і питання підвищення пенсійного віку. В останній версії Меморандуму, який в січні потрапив в ЗМІ, мова йшла про створення єдиного реєстру отримувачів соціальних виплат і подальшої їх верифікації; надання фіскальної службі доступу до банківських рахунків громадян; скасування спрощеної системи оподаткування, відмову від встановлення нових податкових пільг. У Мінагропроді визнали, що МВФ жорстко вимагає прискорити приватизацію, зокрема - "Укрспирту" ", - уточнив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи підвищать пенсійний вік для українців

На його думку, уряд не думає ні про інтереси країни, ні про інтереси народу, головне - отримати гроші від так званих стратегічних партнерів.

"Але треба розуміти: про партнерство мова не йде. Скільки б нам не вселяли зворотне. МВФ - це лихвар, для якого те, що в Києві пафосно називають "стратегічним співробітництвом", не більше ніж угода. Кредитори хочуть мати гарантії того, що Україна поверне борги, а тому вимагають проводити політику жорстокої економії. І яка загрузла в корупційних скандалах, профнепридатність влада економить на своїх громадянах - тих, кому в підсумку доведеться на протязі не одного десятиліття виплачувати борги євроінтеграторів ", - пояснює Медведчук.

Вже сьогодні, за словами політика, держборг України досяг майже $ 71 млрд, або практично 82% ВВП.

"Якщо врахувати, що золотовалютні резерви країни становлять лише близько $ 15,4 млрд, а в 2017-2019 роках Україні необхідно погасити $ 14 млрд боргу, то виникає питання: чим" реформатори "мають намір платити за рахунками - землею, держмайном, добробутом майбутніх поколінь українців ? "- запитує лідер" Українського вибору".

Зараз ви читаєте новину «У випадку з МВФ про партнерства мова не йде - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути