пʼятниця, 17 лютого 2012 12:06

"У випадку масових заворушень армію використають для придушення протестів" - експерт

"У випадку масових заворушень армію використають для придушення протестів" - експерт

Україна - позаблокова країна, у нас нема союзників. Але самотужки забезпечити власну обороноздатність ми не можемо. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Тому, коли президент ставить перед новим міністром завдання реформувати і переозброїти армію без коштів - це сказано про людське око. Насправді міністр робитиме щось інше", - зауважив він.

Президент Віктор Янукович звільнив з посади міністра оборони Михайла Єжеля. Натомість призначив Дмитра Саламатіна. До цього він був народним депутатом від Партії регіонів, а останній рік очолював концерн "Укроборонпром", що розробляє, виготовляє та продає зброю.

"Оскільки Саламатін не є фаховим військовим і публічним політиком, він і надалі торгуватиме зброєю та майном армії, землею військових частин. Відмовлятимуться від комплексів озброєнь - мовляв, їх дорого утримувати або вони взагалі не потрібні за нової військової доктрини. Усе це продаватимуть за кордон. Тому обороноздатність країни погіршуватиметься. Якщо Саламатін ще й втручатиметься у суто військові питання компетенції Генштабу, отримає серйозний спротив генералів та офіцерів", - наголосив Горбач.

За словами експерта, новому міністру властивий жорсткий стиль керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єхануров: Цінність Саламатіна у тому, що він вірний багнет Януковича

"Янукович розраховує, що цим він залякає підлеглих, які виконуватимуть усі накази президента. У випадку масових заворушень армію використають для придушення протестів. В історії незалежності цього жодного разу не було. Але Україна ніколи не мала такого непрофесійного міністра оборони", - підкреслив Горбач.

Про те, яким міністром оборони буде Саламатін, експерти розповідають у новому номері журналу "Країна" № 6 (109) за 16 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"У випадку масових заворушень армію використають для придушення протестів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути