четвер, 29 вересня 2011 16:58

У Вінниці Олег Ляшко обіцяв винести владу на вилах
17

Фото: Фото: Вікторія Мамай

29 вересня біля приміщення Вінницької облдержадміністрації народний депутат Олег Ляшко проводив мітинг проти зняття пільг з ветеранів-афганців, чорнобильців та дітей війни.

Приходить близько сотні мітингувальники. Більшість із них – люди похилого віку. Нервують, чекаючи візиту Ляшка.

"А якщо не приїде? До кого нам звертатися? Зібрала всі документи, може, хоч Ляшко допоможе..." - каже літня жінка одягнута в теплу куртку. На вулиці холодно. В руках тримає листи, написані від руки.

По вулиці Соборній крокує колона молодих людей з транспарантами "Поверніть гроші нашим батькам", "Досить знущатися над народом", "Чорнобильцям — пільги", "Нас чекає
час радикальних змін". Одягнені у білі та червоні футболки поверх теплих курток. На футболках вишиті написи "Радикальна партія Олега Ляшка" та назви районів Вінницької області.

Через дві-три хвилини підходить Олег Ляшко. Він стояв неподалік приміщення і дивився на рух колони. Одягнений у темний костюм. Підходить до встановленого на сходах облради
мікрофона і говорить 15 хвилин.

"В бюджет на наступний рік закладено 1,5 мільярда гривень на утримання органів влади. Це стільки ж, як на освіту, спорт, культуру та охорону здоров'я. Треба вдесятеро скоротити витрати на утримання влади, а не пільги людям знімати. Вас дурять, що в бюджеті немає коштів", – вигукує Ляшко.

Закликає місцеву владу вийти до людей.

"Сьогодні ми просимо вас по-доброму, а завтра винесемо звідти на вилах!", – кричить у мікрофон очільник Радикальної парті, – "Не доводьте людей до крайнощів".

Натовп вигукує "Ганьба!".

"Люди звикли опускати голову перед тими, хто ними керує", - каже вінничанин Сергій Алексєєв. - "Добре, що прийшов сюди, почуваю себе на шістнадцять".

Пенсіонери передають Ляшку листи, в яких просять про матеріальну допомогу та розгляд пільгових і пенсійних питань.

Олег Ляшко каже, що час акції протесту обмежено до однієї години. "Ми привезли свою підсилювальну аппаратуру та генератор, бо підключитися до живлення в облдержадміністрації нам відмовили", - сказали помічники депутата.

До мітингуючих ніхто з представників влади не вийшов.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці Олег Ляшко обіцяв винести владу на вилах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути