Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2011 22:52

Литвин хоче заспокоїти обурених афганців та чорнобильців

Литвин хоче заспокоїти обурених афганців та чорнобильців

Законопроект, який скасовує соціальні пільги для окремих категорій населення, на найближчому пленарному тижні розглядатися не буде. Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі "5 каналу".

"Я повинен заспокоїти людей і енергію применшити тих, хто там займається організацією чергових акцій, на найближчий пленарний тиждень у планах Верховної Ради немає розгляду цього питання", - сказав спікер, повідомляє "Українська правда".

Литвин нагадав, що Кабмін пообіцяв проводити діалог із представниками громадських організацій афганців, чорнобильців і інших категорій.

"Я вважаю неправильною політикою, коли звучить теза, що мовляв у нас розмови не виходить, тепер м'яч на полі Верховної Ради України", - зауважив він.

Спікер уточнив, що "при такому підході Верховна Рада може прийняти першу частину закону – виконання судових рішень, а заключні положення, де йдеться про право Кабінету міністрів регулювати видатки соціальних законів - не розглядати".

"Я вважаю, що тут спільна відповідальність лежить на уряді і на всій Верховній Раді України. Я підкреслюю, на всій Верховній Раді. І немає поділу на провладну більшість і опозицію", - заявив Литвин.

Як відомо, представники громадських організацій, які вимагають відновлення пільг, вийшли з переговорного процесу з урядом. Вони не змогли порозумітися з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком. Зараз вони ведуть переговори з парламентськими фракціями і не виключають, що знову вдадуться до протестних акцій.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче заспокоїти обурених афганців та чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути