Ексклюзиви
середа, 21 вересня 2011 13:06

Томенко: обмеження права на протести призведе до протистояння з боку суспільства

Томенко: обмеження права на протести призведе до протистояння з боку суспільства

Заступник голови парламенту, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко зауважив, що не зважаючи на те, що триває активна дискусія стосовно оцінок акцій протесту, складається враження, що влада досі вважає, що суспільство індиферентно ставиться до ущемлення своїх прав і  лише поодинокі групки виступають проти.

Він зазначив, що єдине до чого додумалася в цій ситуації влада – через Київську міськадміністрацію прийняти рішення, яке б забороняло підходити до державних органів ближче ніж на сто метрів, повідомляє прес-служба політика.

Томенко нагадав, що він завжди говорив, що деякі загальновизнані закономірності діють і у суспільно-політичному житті, але з певною корекцією.

"Тому владі треба розуміти, що жорсткий наступ на права та свободи людини і громадянина об'єктивно призведе до не менш жорсткого протистояння з боку суспільства", - наголосив політик.

"Тому, якщо хочете, загальновідоме правило у випадку суспільних процесів можна читати як "сила дії дорівнює силі протидії, як мінімум помноженої на два", - додав він.

"Владі треба пам'ятати, що виступ афганців і чорнобильців перша, але, що найважливіше, – не остання реакція на ту політику, яку проводить влада", - додав він.

Як стало відомо, у КМДА написали нове положення про порядок організації та проведення громадських заходів, яке обмежить право на проведення громадських заходів у столиці поблизу держустанов.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: обмеження права на протести призведе до протистояння з боку суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути