середа, 28 вересня 2011 15:18

У Запоріжжі протестують проти пенсійної реформи та "антипільгового" закону

У Запоріжжі протестують проти пенсійної реформи та "антипільгового" закону

Більше тисячі місцевих пенсіонерів, ветеранів війни, представників громадських організацій та політичних партій пікетували Запорізьку обласну державну адміністрацію, а також пройшлися маршем протесту по проспекту Леніна, блокувавши рух транспорту, з вимогою скасувати пенсійну реформу і відкликати "антипільговий" законопроект.

Пікетники прийшли до будівлі облдержадміністрації з гаслами "Ні антинародним реформам, підвищенню тарифів та пенсійного віку", "Президент, виконай свої передвиборні обіцянки!" та інші.

Учасники акції з червоними прапорами Комуністичної партії України (КПУ), а також інших політичних партій і громадських організацій "Союзу чорнобильців", "Союзу офіцерів" вимагали від керівників держави "відкликати законопроект уряду № 9127, який передбачає позбавлення пільг більшості населення України", а також скасувати пенсійну реформу

"Ми обурені діями президента, Кабінету міністрів, щодо антиконституційного законопроекту № 9127, який скасовує пільги 16-ти категоріям наших громадян. Ми також проти пенсійної реформи. Ці закони порушують права громадян країни, і ставлять на межу виживання мільйони людей", - заявив на мітингу голова запорізького обкому КПУ, народний депутат Олексій Бабурін.

Промовці також зазначили, що, в разі невиконання керівництвом країни їх вимог, вони залишають за собою право на "революційні методи боротьби" - перекриття залізниці та автомагістралей.

Після завершення мітингу пенсіонери влаштували масову демонстрацію з ходою проспектом Леніна, в ході якого вони скандували "Ганьба". Учасники акції двічі переходили через головну транспортну магістраль міста, кожен раз блокуючи рух транспорту на 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі протестують проти пенсійної реформи та "антипільгового" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути