пʼятниця, 23 вересня 2011 12:32

У Верховній Раді не знають як "здихатись" Каськіва

У Верховній Раді не знають як "здихатись" Каськіва

Голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко заявив, що не знає, яким чином Верховна Рада позбавить депутатських повноважень Владислава Каськіва, який, як відомо, очолює ще й Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами, пише "Дело".

За словами Макеєнка, комітет одноголосно рекомендував ВР прийняти рішення про відкликання мандата у Каськіва, проте провладна більшість відмовилася підтримати. Після цього спікер Володимир Литвин ВР звернувся до суду.

"Проте суд вперше за 20 років незалежності відмовив Верховній Раді. Це перший випадок у цій суперечці, коли суд став на сторону Каськіва, - сказав Макеєнко. - Це нонсенс".

Після того, як спікер програв Каськіву суд, Макеєнко не бачить реальних можливостей якимось чином вплинути на Каськіва.

Нагадаємо, 20 квітня Верховна Рада вже намагалася позбавити депутата-сумісника крісла в Раді, однак спікер парламенту Володимир Литвин, який подав на Каськіва в суд, справу програв.

Підставою для перемоги Каськіва в суді послужили аргументи про те, що він, нібито, на момент винесення судового рішення офіційно не був працевлаштований, хоча указ президента Віктора Януковича про його призначення на пост глави нацпроектів датований груднем 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді не знають як "здихатись" Каськіва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути